Szauna és jakuzzi

Szaunázás közben igazán ellazulhatunk, elfelejthetjük a mindennapi gondokat, pihenhetünk.

Az infraszauna hatásai:
Az infraszauna legfontosabb hatása a méregtelenítés. A mélymeleg infraszauna sugárzás lényege, hogy a szénmeleg infraszauna sugárzók közvetlenül a testet melegítik, így a bőr mélyebb rétegeit elérve rövidebb idő alatt intenzívebb izzadás következik be. Mivel az infraszauna használata során a sugárzás a szervezet mélyebb rétegeibe képes behatolni, a hajszálereket kitágítva felszabadítja a sejtekben megkötött káros anyagokat (toxinok, nehézfémek, higany), amelyek a pórusokon keresztül a verejtékkel távoznak a szervezetből.

Az infraszauna fogyasztó hatása szintén nem elhanyagolható. Az izzadás által a szervezet az infrakabin 30 perces használata alatt akár 500-800 kalóriát is veszíthet. Az infraszauna rendszeres használata gyorsítja az anyagcserét és segíti a salakanyagok kiürülését.
Az infraszauna bőrszépítő hatása már 2-3 alkalom után észrevehető. Az infrakabin által kibocsájtott sugárzás fokozza a bőr rugalmasságát, pórustisztító és sejtregeneráló hatása következtében rendszeres használat esetén, az infraszauna hosszútávon lassítja az öregedési folyamatokat.

Az infraszauna pozitív élettani hatása bizonyított a szívműködésre, alacsony vérnyomásra, keringési és veseelégtelenségekre, valamint légúti megbetegedések, allergia, asztma, bőrbetegségek kezelésére, csakúgy mint idegrendszeri panaszok, stressz, álmatlanság, kimerültség enyhítésére.

Az infraszauna használata:
Az infraszauna rengetek pozitív hatással rendelkezik, azonban használatakor van néhány fontos szabály, amire érdemes odafigyelnünk.
Az infraszauna használat ajánlott időtartama napi 30-40 perc.
Fogyasszunk sok folyadékot az infraszauna használat előtt, közben és után, hiszen az infrakabin használata alatt akár 1-1,5 liter vizet is kiizadhatunk.

Az infrakabin padozatára mindig terítsen törölközőt. Az infraszauna használata után mindig tusoljon le, mert a kitágult pórusokon keresztül, ha nem távolítjuk el a kiizzadt méreganyagokat, azok visszakerülnek a szervezetbe.
Betegség esetén az infrakabin használata előtt mindig konzultáljon kezelőorvosával.
Visszérproblémák esetén az infraszauna lábsugárzójának használata nem javasolt.

Jakuzzi
A jakuzzi használata manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Egyre többen döntenek úgy, hogy egy kellemes, pihentető masszázs fürdő segítségével pihenik ki a stresszes hétköznapok fáradalmait. A hidromasszázs medencék nemcsak azért népszerűek, mert tökéletes relaxálást, ellazulást és pihenést tudnak biztosítani, hanem azért is mert számtalan jótékony élettani hatással rendelkeznek.

A víz önmagában is az életünk nélkülözhetetlen eleme, megtisztulásunk forrása. A jakuzzik működése egyedi technológián alapul, amely által a kellemes hőmérsékletű víz és a levegő keveredésével jótékony hatású masszírozó vízsugár jön létre, mely a testi és lelki feltöltődésünk egyik legnagyszerűbb eszköze lehet.
A jakuzzikról a legtöbb embernek a relaxálás és az ellazulás jut eszébe. Ez nem csoda, hiszen mi sem lehet kellemesebb egy fárasztó, stresszes munkanap után mint pihenni és ellazulni a masszázsmedencében.

Miben rejlik a jótékony hatása és mi az, ami miatt az egyik leghatékonyabb eszköz a stressz oldására?

A kellemes, masszírozó vízsugarak hatására az izmaink nagyon hamar ellazulnak, a szívritmusunk lelassul és egyenletessé válik, a vérnyomásunk optimalizálódik, így a feszültség és a szorongás pillanatok alatt teljesen eltűnik. A vér oxigén ellátása felélénkül, így a sejtjeink megújulnak és javul a vitalitásunk.
A jakuzziban töltött idő az egyik legnagyszerűbb szabadidős tevékenység. Minőségi és kellemes időt tölthetünk együtt barátainkkal, szeretteinkkel. Egy pihentető masszázsfürdő keretében még kellemesebb lehet az együtt eltöltött idő és a beszélgetés. A mai ember állandóan rohan, stresszes az élete, sokan képtelenek kiszállni a mindennapi élet mókuskerekéből. A pihenés nagyon fontos, hiszen ilyenkor töltődünk fel, és ha sikeresek szeretnénk lenni az élet bármelyik területén, szükségünk van az ellazulásra.